KRISTIANSAND: Det skriver Vårt Land i sin nettavis tirsdag morgen. Mandag kunngjorde partiet at nestleder Dagrun Eriksen hadde gitt valgkomitéen beskjed om at hun ønsker gjenvalg.

LES OGSÅ:

Men det er likevel ikke sikkert at hun får fortsette. Kun seks av de 19 fylkeslederne i landet går ut med sin støtte.

— Vi trenger fornyelse i ledelsen, og ville bytte begge nestlederne. Vi syntes hun har sittet lenge. Vi har sett på sammensetning, og ønsket god geografisk bredde. I en ledertrio bør det dessuten sitte noen som kan erstatte dagens ­leder, og her kan Kjell Ingolf Ropstad være en fremtidig kandidat., sier fylkes­leder i Hordaland, Pål Kårbø, til avisen.

Vest-Agder: - Ingen kommentar

Vest-Agder KrF ønsket ikke å kommentere saken ovenfor Vårt Land. Aust-Agder foreslo Dagrun Eriksen og Kjell Ingolf Ropstad som de to nestlederne.

Eriksen bestemte seg først nå for at hun ønsket gjenvalg. Hun sa til Fædrelandsvennen at hun trengte jula til å tenke på om hun hadde energi og lyst til å fortsette.

Støtte fra Buskerud

Buskerud er et av fylkene som støtter Dagrun Eriksen offentlig.

LES OGSÅ:

— Eriksen har gjort en god jobb. Vi har full tillit til henne, og ønsker kontinuitet, sier fylkes­leder Hege Irene Fossum til avisen.

Ropstad aktuell?

Andre nestleder i partiet, Bjørg Tysdal Moe, har gitt beskjed om at hun ikke ønsker gjenvalg.

Ifølge Vårt Land er stortingsrepresentant Kjell Ingolf Robstad (29) fra Evje en av kandidatene som har blitt spilt inn til valgkomitéen.