Snøstormen førte til at noen fikk mer enn andre å stelle med lørdag morgen. Her forsøker Rolf Berntsen å få fram bilen fra fonna ved hytta på Hovden. Foto: Liv Berntsen
Flotte forhold i løypene innover mot Evardalen. Foto: Svenn Brokke
Etter stormen ble det flott vintervær i Brokke-heia lørdag. Foto: Svenn Brokke
Slik så det ut da tråkkemannskapet var ute på Brokke lørdag formiddag. Det ble plutselig flott vær, forteller Svenn Brokke. Foto: @brokkecom
Slik så det ut i Lundane-løypa på Hovden lørdag ettermiddag. Foto: Hege Lindekleiv
- Vore ei stormfull natt med mykje nedbør, men fare for å sjå sol i dag, meldte løypekjører Grete Breivik fra Hovden lørdag morgen på Instagram. Foto: @spitedilla
Slik så det ut på Ørevann fra Skjerka mot nord i Åseral lørdag formiddag. Foto: @torstray
#pudderalarm #bortelidcamping #åseral var stikkordene for dette bildet fra Bortelid på Instagram lørdag formiddag. Foto: @ulven_

— Noen steder har det kommet metervis med snø, andre steder er det helt bart etter stormen. Med en så sterk vind, blir det sånn, sa daglig leder ved Hovden Alpinsenter, Sture Pilegård lørdag ettermiddag.

Nedbøren ga seg rundt klokka ni lørdag morgen, og siden det har hans mannskaper vært i full gang med å få utnyttet snøen.

— Vi har jobbet hardt med å holde på snøen, og gjør nå klar for oppstart. For øyeblikket blåser det for mye til at vi kan åpne hovedheisen, men toseteren har gått i hele dag, sier Pilegård.

- Full snøstorm

Løypekjører Grete Breivik har hatt mye å gjøre på Hovden etter at snøen sluttet å falle.

— Det har vært full snøstorm her, det har nok kommet mellom 30, 40 centimeter. Været skaper en del hodebry for oss i det siste, fordi det endrer seg sånn. Vi fikk pøsregn før stormen kom, slik at mange løyper ble klissvåte. Snøen sank sammen i regnet, men vi har fått god påfyll nå, sier hun.

Pilegård tror fjellvante folk forstår at de ikke alltid kan ha heisen i gang.

— Vi er jo på høyfjellet, så dette er noe folk er vant til. Når det er uvær og blåser så kraftig som det har gjort forstår de aller fleste at vi ikke kan ha heisen i gang. Sikkerheten må først, sier han.

Pluselig flott

Hyttebeboer Åse Lindekleiv fra Vennesla forteller om fantastiske forhold i langrennsløypene på Hovden lørdag ettermiddag.

— Det kom mye snø i stormen i natt, men så roet vinden seg og det ble helt perfekt i de ny-oppkjørte løypene. Rett og slett fantastisk, sier hun.

Liv Berntsen forteller det samme. Ei tøff natt, med nedsnødd hytte og bil som resultat. Men flotte forhold utover dagen.

Inne i Brokkeheia kom rundt 15 centimeter snø natt til søndag.

— Merkelig vær. Halv ni søndag morgen blåste det så jeg ikke kunne se veien på vei opp til toppen av heisen. 20 minutter senere var det plutselig blå himmel og stile. Det er blitt en flott dag i bakken, vi har hovedløypene oppe. Vi har en halvmeter med snø nå, men ser gjerne mer snø, sier Svenn Brokke i Brokke Alpinsenter.

Inne i heia er over tre mil løype kjørt opp.

Også ved Bortelid skisenter har stormen bidratt med snø.

— Her oppe fikk vi rundt 15 centimeter i går, det hjalp veldig. Jeg har ikke målt snøen, men jeg vil tippe vi har rundt 70 centimeter nå, sier daglig leder Lasse Liestøl.

Snøen setter seg

Han ser fram til en helg med godt vær og bedre forhold i trekket.

— Vi fikk åpnet det andre trekket vårt i dag, i tillegg har familiebakken og barneområdet åpent. Nå skal det være kaldt og opphold i to dager, så da får snøen satt seg litt. Etter en fuktig periode er det veldig bra, sier han.