Torhild Bransdal. Etter 16 år som ordfører, ble hun mandag valgt som KrFs ordførerkandidat i Vennesla. Foto: Kjartan Bjelland

I Evje og Hornnes ble Bjørn A. Ropstad for femte gang på rad valgt til KrFs ordførerkandidat på nominasjonsmøtet mandag kveld. Han hadde ingen motkandidat.

I Vennesla ble Torhild Bransdal det samme. Som vanlig hadde ikke hun heller motkandidat.

Lengstsittende

Begge har sittet som ordførere i snart 16 år. De er dermed Agders lengstsittende aktive ordførere. Begge har en sterk posisjon i egen kommune, og sannsynligheten er stor for at begge gjenvelges som ordførere til høsten.

— Når man får sjansen til å bli gjenvalgt, er det en ære. Det er ganske stort å få lov til dette. Jeg har mer å gi. Det er utrolig spennende tider med ny kommunereform. Sak nummer én er som alltid fremtiden for indre Agder. Vi må skape utvikling i indre Agder, sier Bjørn A. Ropstad.

Han snakker også om behovet for en større kommune i indre Agder, en kommune som kan løfte den indre regionen i landsdelen.

Ydmyke

Han sier han er ydmyk for at han for femte gang får tillit.

— Er det siste periode nå?

— He he. Det er jo veldig tidlig å si. Nå må vi først se om vi vinner valget. Greier vi det, får vi vurdere på nytt om fire år igjen, ler han.

Torhild Bransdal i Vennesla snakker også om ydmykhet.

— Når man er ønsket av et samlet parti, etter så mange år, er man priveligert. Jeg kjenner på en stor takknemlighet, men også på et ansvar, sier Bransdal, som svarer slik på om dette blir hennes siste periode:

— Torhild blir ikke yngre, men det ville vært usedvanlig uklokt å svare på det spørsmålet nå.

- Bobler

Bransdal mener næringsutvikling og kommunereform blir viktig de kommende år.

— Det bobler i Vennesla nå. Datalagraring på Støleheia er å trappene og flere investorer vil bygge kjøpesenter. Så har vi kommunereform, der Vennesla kan gå mange veier og en oppegående næringsforening.