Ordfører Åse Severinsen trakk seg fra nominasjonslisten til høstens kommunevalg under partiets nominasjonsmøte i desember i fjor. Foto: Arkiv

— Jeg tror det blir et rolig og greit møte, sier Tom Løchen, nestleder i partiet.

Les mer:

Så langt er har 51 personer inntatt lokalene i andre etasje på Gunders café, hvor møtet holdes.

Klimaet i partiet, hvor kupp-anklagene nylig gikk mellom partene, beskrives ellers som anstrengt. Ikke minst etter at kampen mellom de to fløyene i partiet kulminerte på nominasjonsmøtet 9. desember i fjor.

«Gamle bitre menn»

Der stakk utfordrer Tom Løchen av med seieren i kampen om listetoppen i partiet, mens sittende ordfører Åse Severinsen trakk seg fra hele listen.

Les også:

I ettertid har mangeårig medlem Tor Einar Ravnevand tatt til orde for et nytt nominasjonsmøte. Han støtter ordfører Severinsen og gruppeleder Helge Andresen, et annet sentralt navn som ikke står på nominasjonslista til høstens kommunevalg.

Les mer:

— At de er ute svekker Høyres mulighet i valgkampen, sa Ravnevand til Fædrelandsvennen nylig.

Tom Løchen karakteriserte utspillet til Ravnevand som «en trist sak av noen gamle bitre menn».

Manet til ro

Samtidig oppfordret fylkesleder Harald Furre til ro, og ba om respekt for utfallet av nominasjonsmøtet.

Ravnevands fremste argument for et nytt nominasjonsmøte er at den opprinnelige listen på nominerte ble redusert fra 24 til 15 på møtet, senere til 14. — De skal være superoptimistiske hvis ikke det holder med 14, mente Furre, og viste til at Høyre i det sittende kommunestyret har 9 av 27 representanter.

Fædrelandsvennen følger møtet, og kommer tilbake med mer.