KRISTIANSAND: — Man må ta høyde for at det i sommermånedene alltid ligger an til perioder med urolig sjø og høye bølger i Skagerrak. Det gjelder uansett om det er en strålende varm og fin sommer eller om været er dårligere, sier Lie. Han understreker at dette er en uttalelse fra en amatør, men mener at de to ferjeselskapene kanskje kunne tjent på å være litt mer føre var.

De siste ukene har bydd på en rekke kanselleringer og forsinkelser på seilinger over Skagerrak, og både Color Line og Masterferries har vært utsatt for hard kritikk fra misfornøyde passasjerer.

Vil ikke kommentere utspill

De som har fått gjennomgå mest er uten tvil Masterferries, som også har stått for mestefarten av kanselleringene.

Direktør for Masterferries, Svein Olav Olsen er imidlertid ikke interessert i å uttale seg om værekspertens utspill.

— Nei, dette har jeg ingenting å si om, sier han til fvn.no.

Også Color Line har vært nødt til å kansellere enkelte seilinger. På langt nær så mange som sin konkurrent, men i alt tre rundturer har blitt kansellert i juli.

Får spesialbygd båt Linjedirektør i Color Line, Odd Grønberg mener hans selskap har alt under kontroll når det kommer til valg av ferjetype.

— Det er forskjell på en toskrogbåt, slik Masterferries har og en enskrogsbåt, som vi har. Vi har jo i tillegg et konvensjonelt skip, som kan gå uansett, og det gjør at vi har en god backup ved urolig sjø, sier Grønberg.

Han forteller også at Color Line innen et halvt år vil ha anskaffet seg nok en hurtigbåt, og han lover at denne skal være tilpasset sjøen i Skagerrak.

— Vi er føre var, og får båten spesialbygd for Skagerrak, og da er selvfølgelig alle disse tingene tatt hensyn til, sier Grønberg.