KRISTIANSAND: Leverandørene kan ligge tynt an om det kommer for en dag at de visste om at varene de leverte gikk til ulovlig svart arbeid.

— Vi skal nå sette i gang en større oppfølging av leverandørene. Hvis det viser seg at de har fortsatt å levere stein etter å ha forstått at det var til svartarbeidende steinleggere, kan de risikere å bli straffet for dette, sier Ole Petter Saugen, kontrollsjef ved Vest-Agder fylkesskattekontor.

Risikerer å bli arrestert Medvirkning til svart arbeid er grunnlag for politianmeldelse, og i verste fall kan leverandørene risikere å bli arrestert. Saugen opplyser at skattemyndighetene ikke ser bort ifra at de kan få arrestbevilgninger på flere om det viser seg at de bevisst har medvirket til det svarte arbeidet.

— Vi vil først sende dem et skriv om at de har levert stein ulovlig til steinleggerne, men jeg mistenker at flere allerede er klar over dette. Det er klart at det kan være gunstig for dem å operere på denne måten, da de slipper å betale skatter og avgifter. De kan tjene gode penger på det, men det er straffbart og ødelegger livsgrunnlaget til andre leverandører. Det gjør det jo umulig for dem å operere i markedet, sier Saugen.

Følger saken nøye Han poengterer at steinleggersaken blir fulgt opp nøye daglig, og at skattemyndighetene bruker mye energi på å få bukt med problemet på Sørlandet.

Lørdag 14. juli aksjonerte politiet, tollvesenet og Skatteetaten mot steinleggerne i et boligområde på Strai , og Saugen sier at liknende aksjoner også vil forekomme i fremtiden. Men han vil av naturlige årsaker ikke avsløre når disse vil forekomme. Uansett er det også planlagt en stor kontroll av leverandørene, som kan vente seg en henvendelse fra skattemyndighetene i løpet av nærmerste fremtid.

Han mener det er svært viktig å få nøstet opp i dette nettverket, som også i sommer har vært et stort problem på hele Sørlandet.

— Det er også viktig for privatpersoner som kjøper tjenester av disse arbeiderne at det ringer en bjelle når de kun skal ha kontant betaling og man ikke får kvittering, sier kontrollsjefen.