Da Mattilsynet gjennomførte tilsyn i oktober og november var kjøtt plassert direkte på gulvet, uinnpakket kjøtt lå i direkte kontakt med veggen, rent kjøtt lå til opptining med urent kjøtt, og storfekjøtt ble funnet innsvøpt i brukt plastemballasje.

— En del av disse forholdene er noe vi kan se når det er mye press på slakteriene. Men vi syntes det gikk litt for langt. De er ikke flinke til å merke kjøttvarene, sier distriktssjef i Mattilsynet, John Henrik Aas, til Agderposten.

Han mener slakteriet har hatt innkjøringsproblemer etter at det ble startet opp i november 2004. Daglig leder i Froland slakteri, Stein Eilerth Eikaas, lover å rette opp feilene. Han påpeker at de ansatte har hatt oversikt over alle kjøttvarene, selv om ikke alle har vært merket.

— Vi slakter ikke mer enn at vi husker hvilken rekkefølge det er slaktet i, og hvem det kommer fra, sier Eikaas.