– Vi må trolig leve med tvilen, sier Wetlesen, som er førsteamanuensis i matvaretrygghet ved miljø— og biouniversitetet i Ås, til VG. Ifølge Wetlesen var Mattilsynet for raske med å konkludere at Gilde er synderen bak E.coli-smitten. – Jeg reagerer på at de gikk rett på Gilde med en gang da de fant ut av kjøttdeig var fellesnevneren for dem som ble syke, sier hun. Hun viser til de mange negative testene som er gjort på Gildes anlegg på Rudshøgda, og mener at det tyder på en helt annen smittekilde for E.coli-utbruddet. – Gilde la seg flate og tok ansvaret, og hadde neppe noe valg siden myndighetene var så klare på at deres kjøttdeig var smittekilden. Men jeg frykter at man dermed lot være å sjekke andre mulige kilder, sier Wetlesen. Hun legger til at smittejegerne også kan ha tapt verdifull tid i jakten på smittekilden ved å peke rett på Gilde. – Det tar noen dager å påvise den, fordi bakterien må dyrkes fram i laboratoriet. Derfor er et ekstra viktig å gå bredt ut og teste all mat så raskt som mulig, sier Wetlesen til VG.