STAVANGER: Lars-Erik Andersen har tidligere hardnakket benektet at han har hatt noe med NOKAS-ranet å gjøre, og har sagt at han var i Oslo ransdagen. Nå skal han ifølge VG Nett både ha innrømmet å ha vært med på NOKAS-ranet og ha utpekt Kjell Alrich Schumann som den som drepte politimannen Arne Sigve Klungeland.

– Vi bekrefter at Andersen har vært i avhør, og er nå inne i prosess, men vi ønsker ikke å kommentere saken ytterligere på dette tidspunktet, sier Ernst Rossabø, som leder politiets NOKAS-etterforskning, til VG Nett.

Andersens nye forsvarer, Harald Stabell, bekrefter overfor NRK Rogaland at hans klient har vært i nye avhør. Avhørene fortsetter over helgen. Stabell ønsker ikke å gå inn på hva Andersen har forklart i de nye avhørene.

Ørjan Berven, som er bistandsadvokat, sier han er informert om de nye avhørene. Han håper dette vil føre til at også andre vil forklare seg om sin rolle i NOKAS-ranet. De nye avhørene blir også bekreftet av statsadvokat Arild Dommersnes, men heller ikke han vil si noe om hva som er kommet fram.

Ikmet Kodzadziku, Lars-Erik Andersen og Dan Pettersen fikk 15 års fengsel i Stavanger tingrett, noe sorenskriver Helge Bjørnestad omtalte som «normalstraff» for et ran som NOKAS-ranet. Schumann fikk 16 års forvaring, og har nektet for å ha deltatt i ranet.

– For meg er dette nye opplysninger, sier Kjell Alrich Schumanns forsvarer, Morten Furuholmen, til VG Nett.