LINDESNES: — Nå kan se hvordan avfall av forskjellig slag kan gjenvinnes og brukes på nytt, sier formidlingsleder Judith Seland Nilsen ved Sjølingstad Uldvarefabrik..

2. april er det nemlig «resirkuleringsdag» ved det levende industrimuseet på Sjølingstad. Da vises både plastgriser, armbånd av bildekk og en rekke andre resirkulerte kunstartikler.

— Vi skal by på tekstil i ny form, og renovasjonsselskapet Maren viser forskjellige andre avfallstyper og gjenvinning av disse, lover Seland Nilsen.

Det skal også vises kreativ gjenbruk i forskjellige materialer og teknikker. Kristiansanderen Anne Karin Jortveit har laget et teppe som er kalt «11,2 kilo», basert på statistikk fra 1998 som sa at hver av oss kastet 11,2 kilo klær. Jortveit tok 11,2 kilo klær fra sitt eget klesskap, rev dem opp og vevde teppet. Etter dagens tall skulle teppet ha veid 14,5 kilo. Denne utstillingen er åpen for publikum til og med 23.mai.

— Men i fabrikken skal vi også vise hvordan resirkulert ull kan brukes på nytt. Alle som vil kan få se vasking av ull, karding og nålefilting av filt, spinng og veving, sier formidlingslederen

For de minste kan sikkert foredrag innen kildesortering eller en fillepresentasjon være i kjedeligste laget, men da har de i stedet mulighet til å få utløp for latteren mens de hører på humorshowet til Per Inge Torkelsen. Trolig vil han legge inn litt «søppelprat» i showet sitt, all den tid det er resirkulering som er temaet.

— Dessuten blir det papirverksted, påskeverksted, karding og spinning for barna. Blekkulf kommer selvsagt, og da er det naturlig nok en natursti for barna, lover formidlingsleder Judith Seland Nilsen. ROAR GREIPSLAND