FLEKKEFJORD: Det var natt til lørdag 10. september i fjor at 18-åringen nærmest gikk berserk. Da tenåringen gikk forbi et hus i Sundegaten like ved Sørlandet sykehus Flekkefjord, stakk han hageslangen inn gjennom brevsprekken i ytterdøren og skrudde på vannet. Det var ingen hjemme i boligen. Vannet ble dermed stående og renne og skadene ble betydelige.

Utenfor huset stod parets nesten nye bil. Denne hoppet 18-åringen opp på, før han helte 20 liter oljemaling over bilen. Han skal ha vært helt alene om å begå det omfattende hærverket.

Skadene på huset beløp seg til 228.642 kroner, mens bilen måtte repareres for nesten 50.000 kroner.

18-åringen som overfor politiet har lagt alle kortene på bordet, forklarte i retten at han denne kvelden var sterkt ruset, og at hærverket var en ren impulshandling. Han forklarte at han ikke kjente paret som eier huset og bilen.

Lister tingrett har dømt tenåringen til seks måneders fengsel, men han slipper unna med å sone én måned. I straffen inngår også en tidligere usonet dom på 21 dagers betinget fengsel. Forrige gang ble han dømt for trusler og bæring av kniv på offentlig sted.

Den unge flekkefjæringen ble denne gangen også dømt til å betale til sammen 276.800 kroner i erstatning til forsikringsselskapet og ytterligere 6000 kroner som utgjorde hus— og bileiers egenandel.