OSLO: Mellah ble pågrepet i hybelhuset der han bor på Bjerke i Oslo, like før klokken 20.30. Han hadde søkt tilflukt i en naboleilighet, og ble pågrepet uten dramatikk av uniformert politi.

– Jeg er lettet over at vi har fått tatt ham. Han kunne representere en fare for befolkningen i Oslo, sa politioverbetjent Finn Abrahamsen ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt under en presseorientering utenfor politihuset på Grønland onsdag kveld.

Omtrent samtidig med pågripelsen offentliggjorde politiet navn og bilde på den mistenkte, 37 år gamle Kamel Mellah fra Algerie. I pressemeldingen som ble sendt ut, ba politiet spesielt helsepersonell om å være på vakt mot mannen.

– I løpet av kvelden har vi fått informasjon fra andre leger som kan tyde på at mannen var aggressiv mot helsepersonell. Vi tok derfor ikke sjansen på å sitte på slik informasjon uten å advare, sier Abrahamsen.

Han kan ikke si noe om mannens tilstand, annet enn at han onsdag kveld blir undersøkt av rettsmedisinere. Først torsdag vil han bli avhørt, og inntil da vil det heller ikke bli klart om 37-åringen vil bli framstilt for varetektsfengsling.

Kamel Mellah har vært i Norge i et par år, og har tidligere hatt tilhold i Nord-Norge. Han har fått avslag på sin asylsøknad av Utlendingsdirektoratet (UDI) og har klaget avslaget inn for Utlendingsnemnda (UNE).

Direktør Terje Sjeggestad i UNE sier til NTB at mannens klage ennå ikke er avgjort. Det betyr at 37-åringen ikke har fått et endelig avslag på sin asylsøknad. Sjeggestad vil ikke kommentere om 37-åringen har en kriminell fortid eller om han har psykiske problemer.

– Politiet har fått alle de aktuelle dokumentene i sakens anledning, sier Sjeggestad.