KRISTIANSAND: Det mente aktor Stine Sveier Nielsen da hun mandag formiddag hadde sin avslutningsprosedyre i Kristiansand tingrett. Hun mener tiltalte må dømmes skyldig og få en straff på åtte års forvaring. Dette både for å beskytte tiltalte mot seg selv, og beskytte samfunnet mot tiltalte.

— Han ble dømt i Oslo tingrett i 2003 for mishandling av en prostituert, påpekte hun. Hun viste til at farsundsmannen er tiltalt for å ha begått voldtekt og seksuell mishandling knapt et halvt år etter at han hadde sonet ferdig straffen fra Oslo tingrett.

— I retten har han vist at han har en total mangel på empati, og påtalemyndigheten mener det bevist utover en hver rimelig tvil at han har begått handlingene han er tiltalt for. sa hun.

Dommen fra Oslo tingrett handler også om at kvinner er blitt truet til og tvunget til å ta amfetamin. Tiltalte skal ha truet med torpedo mot kvinnene, en torpedo som skulle hevne seg på barna om kvinnene ikke gjorde som tiltalte ville. Han skal ha krenket, voldtatt og slått kvinnene.

Det samme er altså tilfellet i de fire sakene han er tiltalt for.

I retten i dag kom det fram at tiltalte har fått diagnose adhd mens han har sittet sine 10 måneder i varetekt. De 10 månedene har han levd helt isolert:

— Det har vært den reneste lynsjestemning i fengselet, sa tiltalte.

Aktor mente det bevist at tiltalte har misbrukt narkotika siden midten av 80-tallet. Selv hevdet tiltalte at amfetaminmisbruket begynte etter skilsmissen i 2001. Rettspsykiatrisk sakkyndig i retten, Olav Espegren, har forklart i retten at langvarig misbruk av amfetamin kan føre til psykotisk oppførsel, en psykose som kan gå over når misbruket avsluttes.