TØNSBERG: Mannen ble stanset av en politipatrulje etter at bilister meldte fra om den hasardiøse kjøringen nordover på E 18. Patruljen la seg på hjul, og målte 200 kilometer i timen på speedometeret før de stanset 22-åringen i 90-sonen ved Ramsum.

— En utåndingsprøve av mannen viste at han hadde 0,88 i promille, sier politiadvokat Trond Grave ved Vestfold politidistrikt til fvn.no.

Erkjente rus

Råkjøringen fant sted i 04-tiden natt til lørdag. 22-åringen, som er bosatt i Kristiansand, ble satt i arresten i Tønsberg, men ble lørdag løslatt etter avhør.

— Han har ikke erkjent så høy hastighet som målingen viser. Men han har erkjent at han kjørte for fort, og at han kjørte i beruset tilstand, sier Grave.

Siden hastigheten ble målt med politibilens speedometer, ønsker etterforskerne å sjekke om speedometeret viste riktig før en eventuell tiltale tas ut.

Kan få fengselsstraff

— Vi venter nå på at politibilen skal sjekkes for eventuell feilmåling. Ved speedometermåling vil det også trekkes fra en større sikkerhetsmargin enn ved lasermåling. Vi trekker fra minst fem kilometer i timen, sier Grave, som mener kristiansanderens fart var ekstrem.

— Jeg har ikke hørt at noen er blitt målt i så høy hastighet her før. Hvis han blir dømt for dette, blir det ubetinget fengsel, sier han.

Også ved operasjonssentralen til Vestfold politidistrikt er man skremt over kjøringen.

— Når noen kjører i fylla i 200 kilometer i timen, så trenger vel ikke vi gi noen ytterligere kommentar, sier operasjonsleder Tor Egil Syvertsen.

22-åringen ble også tatt i en fotoboks ved Fokserød i Sandefjord. Hvor høy fart han ble målt til der, er foreløpig uklart.