"Tightsmannen" slettet fra Facebook i natt 5000 med i "tightsmannen"-fanklubb på facebook

KRISTIANSAND: Det er en vanlig onsdag på Sørlandssenteret. Et kjærestepar kommer gående hånd i hånd ut fra en skobutikk da de får øye på «tightsmannen» stående ved minibanken. Buksene sitter om et skudd.

Hun får tallerkenøyne, og kjæresten smeller rett inn i en pall med skoesker.

— Det er mange som snur seg etter meg og glor, ja. Men hadde jeg syntes det var flaut å gå sånn, hadde jeg nok tatt bussen rett hjem og skifta, sier Arve Møllevik (43), som til daglig er dykkerleder i Nordsjøen. Så lenge han kan huske, har han likt å gå i stramme bukser.

— Jeg synes det er kult å kle seg sånn. Dessuten bryr jeg meg stadig mindre om hva andre tenker om meg. Skal man leve et helt liv og ikke være seg selv?

— Han er tøff som tør å gå sånn, sier to forbipasserende jenter. De snur seg med fryd i blikket, men tror nok de hadde sendt kjæresten hjem i klesskapet etter noe annet, hadde han dukket opp med slike bukser.

På tv I mai nådde Søgne-mannens egen fanklubb, «tightsmannen» på nettstedet Facebook, mer enn 5000 medlemmer. Over 30 private paparazzibilder av mannen med de trange buksene lå publisert på nett, og opphavsmennene så seg nødt til å stenge ned.

— Det tok litt av, sa mannen bak fanklubben, som ikke hadde spurt Møllevik om tillatelse til å trykke bildene av ham.

Så mye tok det imidlertid av, at han nå havner på tv til høsten, i en episode av tv-programmet «Norges herligste menneske» på TV-Norge.

— Ylvis-brødrene var med meg på Sørlandssenteret en hel dag, og begge guttene dro på seg trange jeans, forteller Møllevik.

-Et kick - Det gir meg et kick, det er klart. Kall det gjerne fetisjistisk ekshibisjonisme. Men fortell meg hvem som ikke kler seg av forfengelighetsgrunner, sier Møllevik.

De fleste som handler på Sørlandssenteret eller går ei stribe i Markens har sett ham på spasertur i åletrange jeans.

— Ikke sjelden snubler folk over store stabler med hermetikk på butikken. Her om dagen gikk en dame rett inn i et butikkvindu, sier han og ler.

— Men jeg er ingen «bygdeoriginal» og har heller ingen transvestitt-tendenser, jeg er en vanlig mann med god jobb, og jeg har valgt min egen stil. Men den er ikke for nybegynnere, sier han med et glimt i øyet.

Mustang Buksene han har på seg denne dagen er stretchjeans produsert av Mustang i Tyskland mellom 1985 og 1992. — Disse er de råeste. Et slikt par går på nettauksjoner for over tusen kroner, og er spesialsydde. Det er egentlig feil å kalle meg tightsmannen, for dette er skinline-bukser, tights ser helt annerledes ut.

— Hvor mange slike bukser har du?

— Totalt har jeg vel rundt 50 par hjemme.

Han legger til at denne stilen ikke passer alle kroppsfasonger:

— Nei, du må jo ha kropp til det.

- Megahot Ifølge «tightsmannen» Møllevik er motebildet nå i dreining mot stadig trangere klær.

— Dette er unisexbukser, ikke jentebukser som mange tror. Dessuten er det mange titusener i Tyskland og andre land som bruker slike jeans. Det er bare i lille Norge dette ses på som spesielt, sier han.

— Jenter kan kle seg akkurat som de vil, og spille på sex appeal. Hvorfor skal ikke menn også kunne det?

Han legger til:

— Å tro at alle jenter liker gutter i vide bukser, er bare tøys. I virkeligheten er det mange jenter som synes dette er megahot, helt kanon. Jeg kan møte et par, der mannen ler av meg, mens dama hans ler med, for å støtte ham. Men blikket hennes forteller noe annet. Hun synes det er rått.