SØGNE: Ulykken skjedde like etter klokken 16 da kvinnen sammen med en ung jente red på én hest langs riksvei 456 ved Stausland. Ifølge vitner fvn.no har snakket med ble hesten skremt da en trailer kjørte forbi, med det resultat at de to ble kastet av.

— Hesten ble redd, steilet og jentene landet i asfalten, sier en kvinne til fvn.no.

Den unge jenta skal ha kommet fra ulykken uten fysiske skader, mens den 18 år gamle kvinnen ble fløyet til Sørlandet sykehus i Kristiansand med luftambulanse. I tillegg til luftambulansen ble to ambulanser sendt til stedet.

Akuttmottaket opplyste til fvn.no onsdag kveld at kvinnen var til behandling ved kirurgisk intensivavdeling. Tilstanden hennes var da stabil.

I en mail fvn.no har mottatt fra moren til den skadede 18-åringen, opplyser hun nå at kvinnen er våken og at bildene fra sykehuset viser at det ikke er noen brudd eller hodeskader. Moren forteller videre at 18-åringen har pådratt seg en kraftig hjernerystelse, men at hun fysisk har sluppet unna med skrubbskader på knær, armer og i ansiktet. Kvinnen har, etter omstendighetene vært utrolig heldig, og med mindre hun får tilbakefall vil hun være utskrevet i løpet av morgendagen.