KRISTIANSAND:

-I de byene vi har vært i til nå har det stått 15-20 mennesker i kø, før vi har begynt, forteller Kristin Sørlie til fvn.no.

I morgen besøker de Arendal og onsdag 14. juni står Kristiansand for tur. Mellom klokken 10-16 har innbyggerne i Kristiansand muligheten til å få testet hørselen i hørselsboksen på Markens. HLF har med representanter fra Kristiansand hørselslag, fagfolk og eksperter på tekniske hjelpemidler.

Siden turneen startet i Oslo 1. juni har over 350 personer fått testet hørselen gratis. Til sammen ti byer skal testes, og nå er altså turen kommet til Kristiansand.

— 600 000 nordmenn har nedsatt hørsel, men mange er ikke klar over det selv, sier HLFs turnéansvarlig, Kristin Sørlie.

Bare i Kristiansand kommune er det 10.700 mennesker som har problemer med hørselen. Hørselsskadene kan skyldes så mangt:

-De fleste som har dårlig hørsel utvikler det som et naturlig hørseltap, mens noe er støyskader. Støyskadene kan komme fra arbeidsplass, eller høy musikk på Ipod.

Av de 600 000 som har nedsatt hørsel, er det 200 000 som har høreapparat, 200 000 som kunne trengt og 200 000 som i første omgang greier seg uten.

— For de som trenger et høreapparat, er det ingenting å nøle etter. Jo tidligere du starter, jo bedre nytte har du av apparatet, sier Sørlie.