SØGNE: — Han vet ingen ting om dette, og jeg gleder meg så utrolig til å se fjeset hans når han får båten, fortalte mamma Siw Follnes spent før sønnen August fikk nyheten om at han får en ny båt og motor, helt gratis.

Se bildene av den lykkelige båteierne her.

Fædrelandsvennen fortalte igårsdagens avis om niåringen som hadde spart i flere år for å kjøpe seg båt, men som endte opp med å bruke 4000 kroner på en ubrukelig båt og båtmotor. Mor og sønn dro tilbake til selgeren for å heve kjøpet, men ble møtt med at han ga blaffen i at niåringen hadde brukt alle sparepengene på en båt som ikke virket, og at det var morens ansvar at sønnen ikke kastet bort pengene sine.

Det fikk flere lesere til å reagere, og Einar Øgrey Brandsdal, daglig leder av Netthandelen.no, var ikke i tvil.

— Så fort jeg leste saken i avisen tenkte jeg bare at den gutten må få en ny båt med en gang, forteller Brandsdal.

Overraskelse

Siw Follnes ble kontaktet, og i går ettermiddag kjørte hun og August ut til Brandsdals kontorer i Søgne for å motta båten. Niåringen var lykkelig uvitende om overraskelsen som sto og ventet på ham, og hadde fått beskjed om at de måtte til Søgne fordi de skulle møte pappa Geir Winnæss der.

Utålmodig satt han i bilen og trippet mens Brandsdal gjorde klar båten, og Frank Holvik, daglig leder av Sørlandet Sylinderservice disket opp med en ny motor. Da han endelig fikk komme ut av bilen og fikk høre at båten var hans, lyste niåringen opp. Han klatret raskt opp i båten og satte seg godt til rette.

— Tusen hjertelig takk, dere er kjempesnille, sier han stolt.

Det er liten tvil om at gutten setter pris på gaven han har fått. Mens de voksne står og snakker kikker August stadig bort på båten som nå er hans. Han klarer ikke slutte å smile.

Fem hester - Denne båten er finere enn den jeg kjøpte. Det er samme som kameraten min har, men han har bare 4,5 hester, forklarer August, vel vitende om at det står 5 hester på båten hans.

— Grunnen til at jeg gir August denne båten er utelukkende basert på innsatsen han har nedlagt gjennom de årene han har spart. Jeg kan ikke få fullrost nok unge mennesker som arbeider hardt og fokuserer på å tjene pengene sine selv, skryter Brandsdal.

Både han og Holvik fra Sylinderservice synes selgerens oppførsel i denne saken er forkastelig.

— Det er helt tragisk at noen kan oppføre seg sånn, sier Holvik irritert.

— Det er forferdelig trist, og selv om livet består av opp- og nedturer fortjener ikke August en slik stor nedtur i en alder av ni år, mener Brandsdal.

Penger til bensin Historien om August har også engasjert andre lesere.

— Det ringte en mann på morgenen og spurte etter kontonummeret hans. Han hadde selv en sønn på 13 år, og var forbannet for at noen kunne oppføre seg slik mot barn. Han ville gjerne sette inn 1000 kroner så han kunne begynne å spare på nytt, forteller mamma Siw takknemlig.

Nå går nok de pengene eventuelt til bensin, for August har ikke tenkt å la båten stå mye stille i sommer.

— Jeg skal ut og kjøre veldig mye. Kanskje ikke hver eneste dag, men nesten, gliser niåringen fornøyd.