EGERSUND: Politiet mener det er sansynlighetsovervekt for at kvinnen (26) har opptrådt uaktsomt siden hun kom over i feil kjørebane.

Også den tsjekkiske sjåføren av vogntoget har status som siktet, men han har fått tilbake førerkortet.

— Den kvinnelige sjåføren tar det hele veldig tungt. Det gjør også vogntogsjåføren som var involvert, sier politiadvokat ved Rogaland politidistrikt, Sigve Espeland til VG.

Kvinnen er fra Sandnes og ble avhørt tirsdag.

De tre omkomne og familiens datter på sju år var på vei nordover da ulykken inntraff, like etter klokken 16.30 mandag ettermiddag.

Fire kjøretøy, ett vogntog og tre personbiler, var involvert.

Ifølge skadestedsleder kjørte tre personbiler etter hverandre da den første bilen kom over i feil kjørefelt. En av bilene skal ha kommet borti siden på vogntoget, som var på vei sørover. Det førte til at føreren av vogntoget mistet kontrollen og kom over i motsatt kjørefelt. Det skriver avisen Agder.

Operasjonsleder Einar Bråstad i Rogaland politidistrikt forteller at vogntoget først kjørte delvis over en personbil, og at passasjerene i denne slapp fra ulykken uten større fysiske skader. Deretter traff lastebilen familien Steinslands Volvo stasjonsvogn. Det ble fatalt.

Sjåføren av vogntoget var en tsjekkisk mann i førtiårene. Han hadde med seg sin ti år gamle datter på turen.

Ulykken etterforskes av politiet i Egersund.