LANGRENN KRISTIANSANDHver onsdag samles rundt 40 langrennsløpere i alderen 10-16 år til rulleskitrening på og rundt Kristiansand stadion. Blant dem er hele 30 kommet til bare nå i høst. — Jeg kan aldri tro at det har vært så mange på rulleskitreninger i Oddersjaa før. Jeg har sjekket litt tilbake i tid, og alle jeg prater med mener at dette er fantastisk, sier Per Arne Nilsen, som er trener for 10- og 11-åringene.Ingvild Engesland trener de nye 12- og 13-åringene, mens Magne Dølemo tar seg av 14-16-åringene. De som har vært med en stund i klubben, trenes av Dag Manneråk og Arild Jørgensen. Idé fra Sandnes.

Nilsen tror en av årsakene til den voldsomme veksten er den gode snøvinteren i fjor. Dessuten tror han rulleski og fart er noe som tiltaler ungdommen. - Men først og fremst skyldes nok interessen at vi har kjøpt inn så mange rulleski til klubben. Vi fikk 50.000 kroner fra LOS-fondet, og mesteparten har gått til rulleski som nye utøvere får låne. Ideen fikk vi fra Sandnes, hvor de også har hatt stor suksess med denne metoden, sier Nilsen. Han understreker likevel at de har plass til enda flere. - Noen av de nye har allerede kjøpt egne rulleski, som de «tjuvtrener» med utenom fellestreningene. Det betyr at vi har flere par å låne ut. I påvente av en ny rulleskibane ved Spicheren skrur kommunen på lyset på Kristiansand stadion, slik at de kan trene på tartandekket. - Men tartandekket er tungt å gå på, slik at vi også går litt i gatene rundt Stadion. Men den dagen vi får egen rulleskibane er jeg hundre prosent sikker på at vi får enda større rekruttering til Oddersjaa. Det er rulleski som må til, det viser også trenden andre steder i Norge, sier den tidligere seileren, som deltok i OL i 1984, 1988 og 1992. Ny giv.

Nå er det imidlertid langrenn i Oddersjaa han vier fritiden sin til. - Det er utrolig artig å være med på. Det er en helt ny giv i klubben, og det skal bli spennende å se resultatene til vinteren. Jeg har fått inntrykk av at de aller fleste har tenkt å forsøke seg i skirenn til vinteren, sier Nilsen, som er far til Josefine og Malene C. Nilsen, som begge er aktive i klubben. Så snart snøen kommer i kystnære strøk, spenner de på seg skiene. Inntil videre tilbakelegger de mil etter mil på rulleski. Tekst: Åge Harald Drangsholtaage.h.drangsholt@fvn.no - 38 11 32 31