LILLESAND:

Torsdag kveld, under en tung novemberhimmel, ble bygningen flammenes rov. I høyst kontrollerte former.

I mars 2004 sto det nye, store bedehuset klart i nærheten av Høvåg kirke, og da ble Hæstad bedehus overflødig. Huset, som har dannet rammen om så mange juletrefester, basarer og emissærbesøk, ble et omdiskutert tema. En gruppe kvinner drømte om å sette i gang med vevstue og atelier. Men bedehusstyret vedtok til slutt riving. Det var ikke snakk om å bruke det gamle huset til noe annet enn det det var tiltenkt.

Det ble imidlertid aldri noen riving. Jobben ble for omfattende. I stedet var det brannvesenet som trådte til for å jevne det hele med jorden, etter at smijernsrekkverkene med korsene på trappa var fjernet.

Alt fra det lille bedehuset er ikke borte. Et stort maleri ført i penselen av Martin Syvertsen har fått plass i det nye bedehuset, det samme har talerstolen, med bibelske motiver skapt av Kristoffer Årsnes fra Skottevik.

Det var i sin tid Johannes Johnsen som tillot at det ble satt opp et bedehus på eiendommen. Johnsen var en meget religiøs person, og det var en betingelse at det ble forkynt Guds ord i bygningen.

Nå legges det opp til at det blir to boligtomter på stedet.