HÅNDBALLLILLEHAMMER— Jeg håper vi har utviklet oss på to år til å bli et bedre lag. Men det er det sikkert andre som også er blitt, sier Katrine Lunde. - Det er alltid vanskelig å sammenligne, men vi har et godt lag med mange av de samme spillerne, noe som gir kontinuitet. Jeg tror vi er like gode som vi var da vi vant gull for to år siden, sier Kristine Lunde. Kristiansands-jenta mener likevel ikke at Norge dermed bare kan spasere seg til et nytt mesterskap. - Det er mange lag som kan ta gull, men vår målsetting er medalje. Det er kjedelig å trene i mange år uten å bli bedre, og derfor må vi nok regne med at motstanderne også har forbedret seg siden forrige EM, advarer Kristine. Møter Russland.

Uansett er det hevet over enhver tvil at troen på egne ferdigheter har steget mange hakk siden den skuffende 9. plassen i VM i fjor. Uten nøkkelspillere som Katja Nyberg og Gro Hammerseng var Norge sjanseløse mot de store nasjonene. - I fjor fikk vi veldig dårlig tid i forberedelsene på grunn av stadige nye skadeforfall. Nå har vi til sammenligning et godt treningsgrunnlag, sier Kristine.På Lillehammer denne uken skal tvillingsøstrene forsøke å spisse formen ytterligere fram mot EM-premieren mot Slovenia i Göteborg 7. desember. Samlingen startet mandag, og pågår helt til neste torsdag, med Møbelringencup fra fredag til søndag som høydepunkt. På motsatt banehalvdel står sterke lag som Frankrike, Tyskland - og regjerende verdensmester Russland. - Russland er veldig gode, noe de har vist over lengre tid. Jeg tror fort de kan bli det tøffeste laget i EM, sier Kristine. Norge har ikke møtt dem siden VM i St. Petersburg i fjor, hvor vertene vant 26-22 på sin vei mot VM-gullet. I EM-rute.

Men i år nyter Norge godt av at blant annet Nyberg og Hammerseng blir å finne på parketten for Norge. - Gro betyr veldig mye for laget, ikke bare på, men like mye utenfor banen. Men en ting er at vi har fått folk tilbake fra skade; like viktig synes jeg det er at flere av spillerne våre har blitt både sterkere og tøffere i løpet av det siste året, sier Katrine, som i Kjersti Becks skadefravær må forberede seg på å være Norges klare førstevalg i mål. 15 dager før EM-premieren føler hun at Norge er i EM-rute. - Vi har gjennomført veldig mange gode håndballøkter i det siste. Akkurat nå ser det veldig bra ut, sier den 26-årige Aalborg-keeperen. Tekst: Åge Harald Drangsholtaage.h.drangsholt@fvn.no - 38 11 32 31