Mannen ble tatt i sin hjemby etter en kjøretur i februar i år. En politipatrulje stoppet mannen som føge av et tips, ifølge Agderposten.

— Det jeg kan si er at mannen hadde førerkort, etter at han hadde gått opp til ny førerprøve etter saken i 2002. Han ble stoppet av en politipatrulje, sier politijurist Julie Møller Digre til avisen.

En utåndingsprøve av mannen viste en promille på 0,79. Han har erkjent at han kjørte i beruset tilstand, og saken går derfor som tilståelsessak.

— Vi har krevd at mannen mister førerkortet for alltid. Det vil i prinsippet si i fem år. Men dette og straff må retten ta stilling til, sier Møller Digre.

Eks-politijuristen mistet jobben da han i september 2002 kom på jobb som jourhavende jurist i Kristiansand med alkoholånde. Kolleger fattet mistanke og en overordnet krevde blodprøve. Politijuristen viste flere andre tegn på å være beruset. Blodprøven viste en alkoholkonsentrasjon i blodet tilsvarende 1,19 i promille.

Politimester Bjørn Hareide suspenderte politimannen umiddelbart da han samme dag ble kjent med beruselsen.

— Hele saken er, slik som mange av disse saken, en tragedie. Jeg har ikke lyst til å si mer om forholdet, sier Møller Digre.

Straffesaken mot mannen kommer opp i Aust-Agder tingrett i begynnelsen av juni.