KRISTIANSAND: Fredag gjester duoen Haumyrheia skole, ungdomsskolen de begge gikk på for omtrent 15 år siden. Her skal de denne gangen stå foran elevene og fortelle elevene om prosessen bak en filmproduksjon som er basert på et litterært verk.

Våren 2006 laget nemlig regissøren Per Sveinung Larsen film av novellen "Der nede sørger de ikke", skrevet av Bjarte Breiteig. For Breiteig var det en helt ny opplevelse å se sitt eget verk i filmform. Og denne opplevelsen la grunnlaget for seminaret de to nå reiser rundt med.

500 elever

Til sammen skal 500 skoleelever få glede av å høre om samarbeidet mellom de to kunstnerne. Prosjektet er en del av "den kulturelle skolesekken".

Breiteig og Larsen er begge opprinnelig fra Kristiansand og gikk på samme skole. Likevel kjente de ikke hverandre fra før, og det var en ren tilfeldighet, eller muligens skjebnen som førte dem sammen 15 år senere.

I mellomtiden begynte Breiteig å studere fysikk, men hoppet av studiene og satset på forfatterskapet. Han debuterte med novellesamlingen "Fantomsmerter" i 1998 og ble belønnet med Aschehougs debutantstipend for verket. I ettertid har han gitt ut "Surrogater" (2000) og "Folk har begynt å banke på" (2006).

Larsen har en bachelorgrad i filmproduksjon fra Queensland College of Art i Australia. Han har jobbet med både tv-programmer, musikkvideoer, kort— og reklamefilmer. I 2004 ble han belønnet med Filmforbundets fagpris for kortfilmen "Rendezvous".

Torsdag er det Holte skole som får besøk av de to.