SVØMMING STAVANGER— Jeg har ikke lov til å være skuffet. Jeg må bare klemme til videre, sier mandalssvømmeren til Fædrelandsvennen.Tre hundredeler var Maj Hillesund unna å nå målsettingen sin om få å svømme kortbane-EM i Helsingfors i desember, under Nordsjøstevnet i Stavanger i helgen.Nå går imidlertid mesterskapet uten butterflyspesialisten, som har slitt med overtrening, skader og flere uheldige episoder de siste årene. KNALLFORNØYD.

  • Jeg har hele tiden trodd jeg skulle klare kravet. Og jeg kunne like gjerne vært innenfor kravet som utenfor når det ble så tett, mener hun.På gårsdagens 100 meter butterfly, svømte Maj Hillesund inn til karrierens tredje beste løp på øvelsen med 1,00, 87 - kun to hundredeler bak sin egen norgesrekord.- Jeg er knallfornøyd med helgen etter denne øvelsen. Jeg følte det løsnet skikkelig. Jeg fikk til nesten alt jeg ville og følte meg i god form, sier hun.Nå har hun og treneren Hans Jacob Stoebner bestemt seg for å fortsette satsingen fram mot langbane-VM i Australia i april neste år - til tross for at de har uttalt at de ville vurdere å stoppe karrieren dersom det ikke ble EM-deltakelse.- EM er kjørt. Men vi fikk masse bekreftelser på at treningen går rett vei. Fortsetter hun dette fremover er VM det naturlig store målet. Vi er enige om å satse videre, sier Stoebner.Stoebner bekrefter at Hillesund, som vant både 50 meter butterfly, 100 meter butterfly og 50 meter fri i helgen, hadde kuttet satsingen hvis Nordsjøstevnet hadde blitt en stor nedtur. NY LANDSLAGSSVØMMER.

Gledelig for svømmemiljøet i Mandal er at Mandal Svømmeklubb også har fått sin første landslagssvømmer på herresiden.Alexander Havre er tatt ut til å representere juniorlandslaget under nordisk mesterskap i Finland første helgen i desember.- Vi har noe utrolig positivt på gang på guttesiden i Mandal, sier trener Stoebner.Vågsbygd SLKs Maxim Christensen er også tatt ut til nordisk.Flere av svømmerne fra Sørlandet leverte gode prestasjoner under Nordsjøstevnet, men uten at det ble noen seirer.Tekst: Ole M. Borgersenole.m.borgersen@fvn.no - 38 11 32 24