ARENDAL: Rullestolbruker Berit Smith satt usikret i taxien da hun var på vei fra sykehuset i Arendal til Fevik. Da taxisjåføren kjørte over en fartsdump, ble hun kastet ut av rullestolen, og brakk ryggen, skriver Agderposten.

— Over den siste fartsdumpen ble jeg kastet ut av rullestolen. Heldigvis landet jeg i setet igjen. Tenk hvordan det kunne gått hvis jeg hadde landet på golvet, sier Smith til avisen.

Ifølge Smith ble hun plassert bakerst i taxien. Sjåføren skal ha festet rullestolen hennes til gulvet, men ikke hatt tid til å feste setebeltet på henne.

Hadde dårlig tid - Han skulle videre til Lillesand med den andre passasjeren, og hadde veldig dårlig tid. Sjåførens hastverk fikk meg til å føle meg som en pakke som skulle bli forflyttet, sier hun oppgitt.

Hun pådro seg akutte ryggsmerter like etter at hun falt ut av rullestolen. I første omgang trodde hun hadde fått skade i sin tidligere opererte hofteprotese, men det viste seg å være langt mer alvorlig.

Sjåføren skal ha beklaget det hele med at han ikke hadde sett fartsdumpen.

— Da jeg fortalte at jeg hadde store smerter og at jeg av den grunn ikke ville klare å komme meg inn i huset på min egen hånd, hjalp han meg å komme innenfor dørene, sier hun til Agderposten.

Frykter ny kneoperasjon

57-åringen ble liggende i sengen til dagen etter. Da fikk legen henne til å ta røntgen for å sjekke skadene. Resultatet var et uhyggelig syn.

— Bildene viste at jeg hadde et kompresjonsbrudd og at det ikke var noe legen kunne gjøre med det, forteller hun.

To uker før ryggskaden hadde Smith daglig pendlet fra sitt hjem i Fevik til sykehuset i Arendal, på grunn av nyopererte proteser i begge knærne. Dette gjorde at hun daglig var avhenging av opptrening av beina.

Smith frykter nå at hun må gjennom en ny kneoperasjon etter ulykken, ettersom hun ikke lenger kan trene som før.

— Hvis ikke jeg trener jevnt må jeg gjennom en ny omfattende kneoperasjon for å bli bra i foten. Siden jeg har så store problemer med ryggen, ser det ikke ut til at det er noen vei utenom, fortviler Smith til avisen.

Beklager hendelsen

Driftssjef i Arendal Maxitaxi beklager det hele og lover at saken vil bli fulgt opp.

Jeg har ikke hørt om denne hendelsen, men kommer til å forhøre meg med sjåføren om hva som har skjedd, opplyser Geir Skyttemyr.

Han synes det er merkelig at sjåføren ikke festet magebelte rundt Smith før han begynte å kjøre. Skyttemyr lover å undersøke hvorfor kvinnen ikke ble festet.

Ifølge Skyttemyr er alle maxitaxiene utstyrt med godkjente sikringsutstyr, samt forsikret mot slike uhell.

Dårlig tid skal ikke være årsaken til at kundene våre ikke blir sikret godt nok, understreker driftssjefen til avisen.