CALIFORNIA: — Jeg har ikke så lyst til å si noe om historien i kortfilmen, men det var utrolig kult å få instruksjoner fra regissøren og å få være med på denne delen av prosessen. Jeg har to replikker i filmen, sier Vik til Dagbladet.no.

Vik kommer opprinnelig fra Søgne, og har jobbet som programutvikler hos Animasjonsstudioet i California i et og et halvt år. Før han fikk jobben hos Pixar, jobbet han som spillutvikler.

Nå skal han få prøve seg i rollen som norsk rotte i kortfilmen "Your Friend the Rat", som blir ekstramateriale på Rottatouille-dvden. Den blir først utgikk i USA i november i år. Pixar-filmen "Rottatouille" hadde premiere på norske kinoer 28. september, og ligger øverst på Kinotoppen.

— En dag ble det sendt ut en intern mail der de søkte etter noen som kunne snakke norsk. Jeg fikk imidlertid konkurranse om rollen, og det stod mellom meg og en brite som hadde studert i Bergen. Jeg var litt bekymret, det hadde tross alt vært forsmedelig om jeg var en dårligere nordmann enn ham, sier Vik til Dagbladet.no.

Søgnemannen er sparsom med opplysninger om rollen han har fått i kortfilmen. Men han forteller at kollegene i animasjonsselskapet har tatt filmen godt i mot under tre-fire internvisninger.

I "Your Friend the Rat" blir også karakterene Remy og Emilie å trefe. Disse er hovedrottene i "Rottatouille.