LINDESNES: — Vi har nylig avsluttet søket uten funn. Vi anser det nå som ikke mulig å finne mannen som er savnet i live, sier operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt til fvn.no klokken 18.20 tirsdag kveld.

Småfly

Leteaksjonen etter mannen har pågått siden klokken 20.47 på søndag. Tidligere tirsdag tok politiet i bruk et småfly for å prøve å lokalisere mannen.

— Vi har igangsatt et nytt søk etter mannen. I dag har vi sendt ut en politibåt og et småfly for å se om vi kan lokalisere ham, sa operasjonsleder Toralf Jørgensen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Ifølge politiet skal mannen mest sannsynlig ha vært iførte en flytevest og oransje kjeledress.

— Dersom han har drevet avsted, slik vi har god tro på at han har gjort, bør han være godt synlig fra luften, sier Jørgensen.

Politiet hadde ingen letemannskaper på holmer og skjær tirsdag.

— Leteaksjonen er nå nedtrappet en god del. I dag er det ingen letemannskaper på holmer og skjær, sa operasjonsleder Toralf Jørgensen til fvn.no tirsdag morgen.

Savnet siden søndag kveld

Det har blåste friskt i området, noe som har vanskeliggjort søket for letemannskapet, men været skal ikke ha hatt noe å si for leteaksjonen på dagtid.

Det var klokken 20.47 søndag kveld at Hovedredningssentralen fikk melding om en mann som ikke var kommet hjem etter at han hadde dratt ut på fisketur i båten sin. Hovedredningssentralen ble kontaktet av mannens kone.

Like før klokken 23 søndag kveld fant letemannskapet mannens båt, en 15 fots åpen fritidssbåt, ved Vestre Seløy sør for Korshamn.