VALLE: En person skal like før klokken 21 lørdag kveld ha løsnet skudd på dragracefestivalen «Thunder Valle» i Setesdal. Ifølge vitner fvn.no har snakket med, skjøt mannen inn mot et skogsområde i utkanten av festivalområdet.

— Han gikk rundt både med pistol og kniv. Han sa at hvis noen lager bråk skulle han skyte, og trakk deretter av rett ved siden av oss, forteller en 20-åring fra Kristiansand.

- Skjøt med skarpt

Sammen med en kamerat, også han en 20-åring fra Kristiansand, var han skremt etter episoden.

— Han skjøt med skarpt. Jeg så både patroner og pistolen, sier vitnet til fvn.no.

Mannen skal ha oppført seg truende mot de to kameratene etter at han ikke fikk sitte på i bilen deres. De to var innom festivalen for å plukke opp en tredje kamerat, og mannen som skjøt skal ha vært en bekjent av denne.

— Han var overstadig beruset. Jeg svarte kanskje litt frekt på et spørsmål, og da truet han meg med å skyte meg i beinet, sier den ene 20-åringen.

Ringte politiet

Kameratene kjørte fra stedet etter skyteepisoden. Mannen med pistolen ble igjen på festivalområdet i Valle.

— Vi ringte til politiet og hørte om de kunne sende opp noen enheter. Vi fikk til svar at de ikke kunne sende noen, og at vi måtte ringe på igjen hvis han oppførte seg truende videre. Vi ringte tre ganger uten at de gjorde noe. Det er for dumt at vi ringer inn om at et håndvåpen er i bruk, og at de ignorerer det, sier kameratene.

Operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt bekrefter overfor fvn.no at de mottok meldingen om skytingen lørdag kveld. Han understreker at politiet så alvorlig på hendelsen, men sier at de valgte å ikke sende en patrulje til stedet.

— Det eneste vi fikk var et fornavn på mannen. Vi fikk ingen beskrivelse av ham. Hendelsen er alvorlig, men vi anså muligheten for å finne vedkommende blant hundrevis av festivaldeltakere som minimal, sier Solås.

Avventet

Etter samtaler med jourhavende politjurist og driftsleder for politiet i Setesdal, ble det bestemt å avvente situasjonen.

— Vi måtte ha sendt opp en patrulje fra Evje. Men det er veldig oppegående vakter på området, og vi vet at hadde de sett en mann med våpen, ville de ha ringt med en gang, sier operasjonslederen, som sent lørdag kveld ikke hadde fått flere meldinger fra området.

— Festivalen ble avsluttet klokken 20. Alle som da ikke hadde todagerspass ble jaget bort, og de som hadde pass fortsatte festen på et lukket område med godt vakthold, sier han, og legger til:

— Dette er en vurdering vi måtte gjøre.