Se video fra stadion etter ulykken her.

KRISTIANSAND: Ulykken skjedde da to arbeidere på stedet stod på et betongelement over bakken, og dette tippet ned. En av dem skadet armen i fallet, mens den andre kom fra ulykken bortimot uskadet.

Tidligere skrev fvn.no at den ene av dem fikk betongelementet over seg, noe som viste seg å ikke stemme.

— Han skadet sannsynligvis armen i fallet, sier byggeplassleder Halvor Vassbø til fvn.no.

- Har ikke fulgt monteringsanvisningen

De to mennene som ble skadet i ulykken, var begge dansker som jobber for firmaet Spæncom. Firmaet leverer og monterer store firkantede betongelementer som skal være gulv i seksjonene.

Elementene løftes med store kraner og festes i tre hjørner. De to arbeiderne hadde imidlertid gått ut på det fjerde hjørnet som ikke var festet, og dermed tippet elementet og falt ned på bakken.

— De har ikke fulgt monteringsanvisningen, så vidt vi kan se, sier Vassbø, som likevel tok en ekstra vernerunde mandag ettermiddag for å sjekke om det var noen tilfeller der sikkerheten burde bedres.

— Vi får bare ha et økt fokus på sikkerhet, og intensivere sikkerheten ytterlige, sier han om hva de kommer til å gjøre videre for å forhindre flere ulykker.

Stor utrykning

Arbeiderne var heldige som ikke fikk elementet over seg. Ulykken virket imidlertid langt mer alvorlig da politiet først hørte om den.

— Vi fikk melding klokken 11.57 om at en eller flere hadde fått et betongelement over seg. Det hørtes jo ikke noe særlig greit ut, sier operasjonsleder Toralf Jørgensen i Agder politidistrikt til fvn.no.

Dermed ble to ambulanser, luftambulanse, politi og brannvesen sendt til stedet.

De to arbeiderne ble begge sendt til sykehuset.

Arbeiderne preget

Erik Geelmuyden, leder av Starts stadionutvalg, forteller at arbeidstilsynet og politiet undersøker saken videre.

— De får avgjøre hvems feil det var at uhellet skjedde, sier han.

Geelmuyden forteller også at arbeiderne er preget av det som har skjedd, og at tankene går til de to danske arbeiderne.

— Det var kjempesynd at dette skjedde, og vi får håpe det går bra med de to.