LILLESAND: — Vi er i forhandlinger med begge sidene, sier Kay Georg Arntzen, gruppeleder i Frp, vel vitende om ansvaret som hviler på partiets skuldre.Foran ettermiddagens bystyremøte er det fortsatt usikkert om det blir flertall for å bygge en ny ungdomsskole på Møglestu. KrF, Ap og SV prøver å få med seg Frp på et fellesforslag for å sikre ny skole. Frp har etterlyst en garanti fra de tre partiene om at skolebyggingen ikke skal finansieres ved innføring av eiendomsskatt. Aksjesalg?

— KrF kommer ikke til å gå for innføring av eiendomsskatt. Det er ikke flertall i bystyret for det. Frp bør oppfatte det som en sikkerhet, sier KrFs gruppeleder Hans-Thomas Nicolaisen.Ifølge Nicolaisen arbeides det med et forslag, der penger fra salg av aksjesalg og kommunale eiendommer skal brukes til å bygge ungdomsskole.- Vi ser at Ap og SV er svært seriøse i skolesaken og oppfatter at de er villig til å strekke seg langt, sier gruppelederen i KrF.Signe Ann Jørgensen (SV) er villig til å selge kraftaksjer for å få en ny skole.- Vi har ikke landet hundre prosent ennå, men er villig til å strekke oss veldig langt. Skolen er kjempeviktig for oss, sier gruppeleder Jørgensen.Også Ap står beinhardt på for å finne en løsning for ny skole.- Vi gir ikke opp og ser ikke på noen løsninger som umulig, sier Solveig Solbakken. Langsiktighet

På den andre siden sitter Høyre, Venstre og Sp. Også de håper å komme til enighet med Frp. Før helgen lanserte Frp et forslag som går ut på å renovere Lillesand ungdomsskole, uten å bygge en ny parallell. I sitt alternative økonomiplanforslag har Høyre sagt at de vil totalrenovere ungdomsskolen og bygge en ny parallell.- Vi sliter litt med parallellbiten. Høyre kan ikke gå med på bare å renovere skolen, vi må ha et noe mer langsiktig perspektiv på bruken av Fagertun-området, sier Oddvar Abrahamsen, som er gruppeleder i Høyre.Kristen Steindal i Sp og Kristian Sundtoft i Venstre vil ikke si noe mer om skolesaken enn at forhandlingene fortsatt pågår.Oddvar Abrahamsen (H) sier videre at dersom det blir behov for å bygge en fjerde parallell på Fagertun i økonomiplanperioden 2007-2010, kan ikke partiet gå med på bare å renovere ungdomsskolen.I økonomiplanen skriver rådmann Halvard Aglen at en utbygging på ungdomsskolen ikke kan begrunnes med behov for økt kapasitet. Med forbehold om befolkningsendringer vil det ikke være behov for større kapasitet før i 2010/2011. Som kjent anbefaler rådmannen likevel å bygge ny ungdomsskole i 2008.Om Lillesand får en ny ungdomsskole eller ikke avgjøres i bystyret i ettermiddag.