KRISTIANSAND: — Vi ønsker ikke en sær eller sekterisk skole, men et verdimessig korrektiv til den offentlige skolen.

Det sier styreleder Jan Inge Jenssen i Oasen etter at Filadelfia-menigheten i Kristiansand i går kjøpte 20 prosent av aksjene i den kristne friskolen på Birkelid i Songdalen.

Oasen Bibelsenter, Filadelfia og minst én menighet til håper å etablere den nye skolen i Kristiansand i 2009, i første omgang for elever fra første til fjerde trinn.

Søknaden om ny skole er allerede ferdig skrevet.

— Den vil bli sendt så snart den varslede nye privatskoleloven kommer før sommeren, sier Jan Inge Jenssen.

Filadelfia har erfaring fra barnehage og rusomsorg fra før. Etter skolestart kan eldreomsorg bli tema for en av de største frimenigheten i Kristiansand.

Regjeringen

Daglig leder Lars Agnar Rosten sier at lysten på skoledrift har direkte sammenheng med dagens regjering.

— Kristendom foreslås fjernet fra skolens formålsparagraf og paragraf 2 i Grunnloven foreslås endret fra en kristen til en verdiparagraf. Samtidig sier regjeringen ja til private barnehager, men nei til friskoler. Forstå det den som kan, sier Rosten, som tror grunnlaget for en kristen grunnskole i Kristiansand er stort.

— Mange har et sterkt forhold til verdier, selv om de ikke hører om Jesus hver søndag.

Lars Agnar Rosten sier han er bekymret over at regjeringen vil fjerne det han omtaler som vårt samfunns suksesskriterier:

Ror og anker

— Det handler om kristne verdier, menneskesyn, etikk og moral, selve pilaren som har skapt en av verdens beste nasjoner. Regjeringen vil altså styre skipet uten ror og anker. Galskap, spør du meg.

— Poenget er at den beholder det kristne verdigrunnlaget og dermed blir et korrektiv til offentlig skole, sier Rosten, som ikke anser det som unaturlig med flere kristne privatskoler over tid.

Styreleder Jan Inge Jenssen omtaler aksjekjøpet i skolen som en tillitserklæring.

Ansatte ved skolen har kristen bekjennelsesplikt. Overfor elevene stilles ingen krav til tro.

— I løpet av høsten må vi for første gang si nei til elever. Vi har rett og slett ikke plasser nok, forklarer Jenssen.