KRISTIANSAND: — Jeg tror det vil virke imot sin hensikt når Krossen skole denne uken planlegger å kjøre opp alle elevene til Grovane stasjon i Vennesla, for der å la dem stå langs gjerdet og oppleve hvor fort signaturtoget suse forbi, sier Reidar Andreassen.

I går opplevde han å se bildet av sin 11 år gamle sønn i Fædrelandsvennen, liggende og lytte med hodet på jernbaneskinnen i Suldalen et steinkast fra der familien bor.

— Sønnen min vet godt at han ikke har lov og at det er farlig å bevege seg i skinnegangen. Han er i dag veldig lei seg, angrer og skammer seg over det han har vært med på, sier faren.

Samtidig er Reidar Andreassen fullt klar over at det nok ikke alltid er så lett for en 11-åring å være den som ikke blir med på det gjengen foretar seg.

Skolen tar tak

Etter gårsdagens oppslag i Fædrelandsvennen, der en observant nabo hadde fotografert guttegjengen som lekte på jernbanesporet og inne i jernbanetunnelen, planlegger Krossen skole å la elevene få stå tett inntil et jernbanegjerde når et tog suser forbi. Etter denne sjokkopplevelsen som er planlagt torsdag eller fredag, skal elevene samles i skolens gymnastikksal, der en erfaren lokomotivfører skal fortelle sin historie om hvordan det var å kjøre på et menneske.

Reidar Andreassen mener det kan virke imot sin hensikt dersom skolen prøver å skremme barna med å la dem få kjenne suget av tog som suser forbi.

— Noen barn søker spenning, og et slikt opplegg frykter jeg bare vil gi dem et kikk, sier han.

Nettdebatt

I går ble den livsfarlige leken på jernbanesporet debatten på fvn.no, og Reidar Andreassen opplevde mye av det som ble skrevet som sårende.

Faren reagerer blant annet på innlegg som ukritisk høvler over dem som foreldre som ikke har klart å lære barna forskjell på rett og galt, samt andre innlegg som bagatelliserer det de har gjort.

— Heldigvis gikk det godt, men det kunne selvsagt skjedd en tragisk ulykke. Ingen skal være i tvil om at gutten vår har fått høre hvor farlig det er å bevege seg på jernbanen som er nærmeste nabo både til hjem og skole, sier Reidar Andreassen.

Faren sier også at Jernbaneverket i tettbygde strøk like ved en barneskole heller aldri kan sikre jernbaneområdet godt nok, selv om guttene i dette tilfellet klatret over en port som tydelig var merket med adgang forbud.