KRISTIANSAND: — Folk skal være trygge på at når de setter seg i en drosje, kommer de trygt hjem. Kanskje vi må begynne med jentetaxi, som de blant annet har i Bergen, sier drosjesjåfør Anne Sylvi Iglebæk, leder for Norges Taxiforbunds Vest-Agder-avdeling.

— Man merker med en gang at folk blir skeptiske. En slik alvorlig hendelse rammer tilliten til oss alle, sier hun.

Mange kvinner vegrer seg for å sitte på med mannlige drosjesjåfører. Etter 22 år i jobben har Iglebæk mange kvinnelige kunder som ringer henne direkte når de trenger skyss.

Suspendert

Den siktede sjåføren er 37 år. Han ble ansatt for for sju-åtte måneder siden og er av utenlandsk opprinnelse. Styret i Taxi-Sør ser svært alvorlig på saken. I går besluttet de å suspendere 37-åringen. De tok fra ham kjøreseddelen inntil sakens utfall er klart.

— Saken er så alvorlig at vi ikke ønsker å la vedkommende kjøre drosje igjen, bekrefter daglig leder Jan Åge Sletten i Taxi-Sør.

— Næringen er vel avhengig av at kundene har tillit sjåførene?

— Dette skjer så sjelden at folk fortsatt kan sette seg i en drosje og være helt trygge, sier Sletten.

Uenige om jentetaxi

Han mener egne jentetaxier ikke er tingen. De må heller få bedre muligheter til å sjekke sjåførenes vandel før de ansettes.

Sjefen i Agder Taxi, Reidar Retterholt i, sier at alle kvinner som ber om det, får kvinnelig sjåfør. Og han er ikke fremmed for egne jentetaxier.

— Det er et tema som aktualiseres nå, medgir Retterholt.

Agder Taxi har 400 sjåfører, mot Taxi-Sørs 350. Ingen vil si hvor mange som er kvinner.

Dømt i 2005

I 2005 ble en taxisjåfør av utenlandsk opprinnelse fra Kristiansand dømt etter å ha voldtatt beruset kvinne han kjørte hjem til Høvåg. Han ble dømt til over to års fengsel.