BIRKENES: — Et senter som dette handler om livskvalitet. Det ville ikke vært riktig å ta dette fra oss, jeg hadde savnet det fryktelig om det hadde blitt lagt ned, sier Tomine Furholt. Mens Gudbjørg Birkeland ikke kan skryte nok av dem som leder aktivitetene i de lyse og lune lokalene på kommunehuset på Birkeland.

Det klirrer i strikkepinner. Noen er opptatt med stofftrykk. En jobber med et putetrekk. Mens andre har lagt arbeidet til side og venter på kaffepausen.

En stund så det mørkt ut for aktivitetssenteret. Skral kommuneøkonomi gjorde at det i forslaget til budsjett var foreslått kutt fra fire til to dager i uken. 125.000 kroner i kommunestyret gjorde at man kunne øke til tre dager.

På senteret er de sånn passe fornøyd.

— Hvor mye var det Norge skulle gi for å redde regnskogen? Tre milliarder? Og her har de ikke råd til å holde oppe et senter fire dager i uken. Det henger jo ikke sammen, sier Gunhild Lunden oppgitt.

— Dette er først to skritt tilbake og så ett fram igjen, sier aktivitør og faglig leder Anne Karin Tveide.

Kuttforslaget gikk også ut på å slå sammen aktivitetene for dem som kommer på senteret og de som glemmer litt og har en egen avdeling. Dette unngikk man.

— Vi syntes ikke det var riktig å slå disse to dagsentrene sammen. De demente er jo ofte urolige. Og blir de individuelt stimulert, kan de bevare ressursene sine lengre, sier kvalifiseringssjef Gro Nilsen.