KRISTIANSAND : – Det som er mest skremmende er at det ikke er mer enn tre år siden alle lagrene her på Øvre Fergested brant ned, sier Rolf Wæthe.

På baksiden av butikken hans forsøkte noen å sette fyr på tre stabler med paller/pallehøyder. Brannen ble meldt til politiet natt til søndag kl. 02.45. Kunne blitt alvorlig – Hadde disse pallene tatt fyr, kunne det gått riktig galt. Jeg lurer på hva slags folk det er som går rundt og tenner på ting, sier Wæthe, og legger til at den eller de som har gjort dette må ha vært klar over at det de gjorde var farlig.

– Hva gjør du for å sikre deg i fremtiden?

– Jeg kommer til å passe på at det ikke ligger ting som er brennbare oppetter veggene på bygget. Nettopp av denne grunnen er containerne som før sto langs veggen, flyttet, og papp fjernes umiddelbart.

– Hva syns du er verst nå i ettertid?

– Det verste er jo at det bor folk i leilighetene over butikken, som kan komme til skade dersom en brann utvikler seg. I alt er fire leiligheter over butikken bebodd.

Nabo Hans Lia er pensjonist og bor i andre etasje i leilighetene over butikken. Han kom hjem litt etter klokken halv to natt til søndag:

– Jeg hadde vært ute, sovnet fort og sov tungt. Da jeg kom hjem, var det helt tomt og ingen mennesker på baksiden.

– Hva tenker du om branntilløpet i ettertid?

– Det er ikke noen god følelse. Minnene fra den forrige brannen dukker opp igjen. Vi var heldige sist, da lageret brant. Det som reddet oss da var at bygget vårt er i betong. Men det er skummelt med den gassutviklingen som kommer dersom det begynner å brenne, sier han og legger til:

– I en by med så mye trehusbebyggelse kan slike episoder bli fatale, og når du bor i et sånt strøk som dette, må du følge nøye med.

Elvegata Vis-à-vis Rolf's Elektro bor Karin Nomeland, i en leilighet som vender innover i bygget. Den ligger i Elvegata 56. Hun så ikke brannen, men innrømmer at hendelsen har gjort inntrykk:

– Jeg syns det er både skummelt og ekkelt, ettersom vi bor så nært. Jeg tenker ikke på det hele tiden, men blir nok litt mer oppmerksom, og ser meg bedre for. Hadde brannen utartet, kunne den nok lett ha spredd seg, sier hun.