RISØR: Etter å ha opplevd et voldshelvete, bearbeider billedkunstneren Maria Elena Nilsen Lindsett fra Risør og dikteren "Lilja" smerten de opplevde ved å lage en kunstutstilling. Resultatet av dette er blitt sterke dikt og malerier som skal illustrere hverdagen slik de opplevde den, skriver Agderposten.

Utstillingen "Et liv" i Risør — er i regi av Krisesenteret i Arendal. Årsaken til at de har med seg livvakter er fordi kunstnerne setter utstillingen foran sine egne liv.

— Hver gang vi ikke har gitt etter for presset har vi blitt banket opp. Aldri tidligere har vi våget å tenke tanken om å formidle vår historie gjennom bilder og tekst, men nå er vi kommet så langt at vi innser at det ikke er noen vei utenom. Konsekvensene av utstillingen vil føre til enda mer vold og vi er heldige hvis vi overlever, sier de to, som mener at de like godt kan fortelle historiene som å tie dem i hjel. Voldsmenn slipper alltid unna likevel, hevder de to til avisen.

Nilsen forteller at kunsten har hjulpet henne gjennom smerten.

— Da volden var hard og brutal, måtte jeg koble av med å male det jeg hadde opplevd. Jeg stoppet ikke før jeg gjenkjente hendelsene i det ferdige produktet, sier Nilsen Lindsett.