KRISTIANSAND: Mannen, som skal være i 50-årene, kolliderte med 18-åringen onsdag i forrige uke klokken 09.55. — Kvinnen har forklart at hun ble påkjørt i rundkjøringen på Gartnerløkka. Idet hun skulle kjøre av mot E 18 østover ble hun påkjørt av en Mercedes, som var på vei inn i rundkjøringen fra Vestre Strandgate, sier politiførstebetjent Arild Sørensen ved Agder politidistrikt.

Kontaktet ikke politiet

Kvinnen ble kastet av mopeden i sammenstøtet. Mannen som kjørte på henne stoppet, men i stedet for å tilkalle politiet, tok han affære på egen hånd.

— Føreren av mercedesen skal ha sagt at det ikke var nødvendig å tilkalle politiet, og kjørte selv kvinne til legevakten. Derfra forsvant han uten å oppgi noe kontakinformasjon, sier Sørensen.

Etterlyser vitner

Politiet har ikke fått rede på mercedesens registreringsnummer, men 18-åringen har forklart det var en eldre modell. Den skal være grå eller sølvgrå. De ønsker nå å få fatt i folk som var vitner til hendelsen.

— Vi er veldig interessert i vitner, siden vi har veldig lite informasjon å gå etter.

Ble sykmeldt

Politiet ble først informert om kollisjonen et par dager etterpå. Ifølge Sørensen var kvinnen såpass fortumlet etter kollisjonen, at hun ikke tenkte på å ringe til politiet.

— Hun regnet også med at sjåføren kom til å gjøre det selv. Det står klart i vegtrafikkloven at politiet skal kontaktes ved personskade. Om mannen unnlot å gjøre dette fordi han ikke visste bedre, eller fordi han ikke har førerkort, vet vi jo ikke, sier Sørensen.

Den 18 år gamle kvinnen pådro seg en brist i halevirvelen i kollisjonen, og ble sykmeldt i fjorten dager.