FOTBALLkristiansand— Det er tragisk at vi ikke kan bruke Norges potensielt beste fotballhall, men grunnforholdene gjør det ikke mulig. Det er for risikabelt med tanke på skader, sier Starts sports- og mediedirektør, Svein Mathisen.Derfor vil ikke klubben bruke Sørlandets eneste fullverdige innendørsbane til noen treninger eller kamper til vinteren. Sju av de ti oppsatte treningskampene vil gå utenbys, mens de tre siste er satt opp på Starts nye, faste treningsbane utendørs ved Sukkevannshallen. Mathisen, som har interesser i kunstgressfirmaet PST, som har levert dekket til både Sørlandshallen og Sukkevann, mener det er det under hallen - og ikke det flere år gamle gresset - som skaper problemet for spillere som trener der hver dag.- Det er noe feil med grunnforholdene. Det vokser noe kalklignende opp under hallen som gjør det ujevnt og veldig hardt, og legen vår sier det lett gir nye belastningsskader, sier Mathisen.I fjor pådro stadig nye spillere seg plager etter treninger i Sørlandshallen. Da truet Stig Inge Bjørnebye med å slutte å bruke hallen. Nå vil kun ekstremvær føre Start innendørs.- Må vi så må vi, sier Matta. UJEVNT og hardt.

Administrerende direktør i Kristiansand Næringsselskap AS, som administrerer Sørlandshallen, Tom Bredesen, medgir at det er problemer med grunnen.- Det er et faktum at noe har skjedd med grunnen under hallen slik at underlaget har løftet seg noe, og at dette må utbedres. Vi reparerte det i fjor, men det ble ikke bra nok. Derfor tar vi signalet alvorlig, og vil reparere steder med for hardt underlag og kanskje også skifte ut gresset til neste innesesong, sier Bredesen, og anslår en utgift på en til to millioner kroner på dette.Men han mener Start stadig kommer med uforståelige utspill om Sørlandshallen.- Etter vår oppfatning er det fullt mulig å trene der. Jeg tror ikke dette er hele årsaken. Start har brukt mange argumenter de siste årene. De har villet vanne på grunn av friksjon, selv om gresset er FIFA-godkjent. De har sagt at det er for hardt, selv om vi har fått dokumentert at det er langt innenfor toleransegrensene. Start må spare penger, og det koster en haug å trene i Sørlandshallen. Jeg antar at det er derfor de heller vil trene ute, sier Bredesen.Det fnyser Svein Mathisen av. - handler ikke om penger.

— Bredesen er på feil planet. I dag betalte vi en faktura på 67.000 kroner for ettermiddagsleie i Sørlandshallen fram til jul, selv om vi ikke skal bruke den. Det er bare for å ha den i bakhånd for Start 2 dersom det skulle bli for dårlig vær, sier Matta.PS! Sørlandshallen er utleid fra kl. 16.30 til 23 stort sett hver eneste kveld i hele vinter.Tekst: Øyvind Brenneoyvind.brenne@fvn.no - 38 11 32 49