KRISTIANSAND: — Vi er lei av kokebøker som viser uskarpe bilder av vanskelig mat som ingen skjønner noe av. Derfor har vi laget kokebøker der vi tar den helt ut! ler de tre jentene Lena Lauvsland, Sidsel Jørgensen og Åkki Lidi.

Nylig presenterte de resultatet på kafeen Drømmeplassen i Kvadraturen.

Sammen har de tre laget to kokebøker med drømmemat og drømmebilder. Innehaverne av Drømmeplassen ønsket å lage noe som var litt annerledes. De hanket inn fotograf Sidsel Jørgensen til å finne på noe sprelsk. Sammen kokte de i hop ideen om å ta ut ett poeng fra hver oppskrift og illustrere den med et drømmested omkring i verden.

  • Vi har hatt helt ville assosiasjoner, sier de.

Forsiden til kakeboka er Marie Antoinette (dronningen til Ludvig IV) som sier til det sultne, franske folk: «Let them eat cake», skjønt hun snakket neppe engelsk!

Bok nummer to er «Helt Texas», mat man kan lage ute i naturen. Den er illustrert med bilde av en ekte, sexy cowboy, fra livet og ned!

  • Jeg kjenner mange som leser kokebøker på senga i stedet for porno. Her kan de få noe ekstra vilt, ler fotograf Jørgensen.

Planen er å lage to temabøker i året. Kommende temaer er filosofi, supper og drikker. Kokebøkene selges foreløpig bare på Drømmeplassen.