KRISTIANSAND: — Jeg vet ikke hvordan den fikk skadene, men den har fått et hull i kodeleddet, og fikk knust hoven på venstre frembein, forklarer en modig Martine Ribe (12) til fvn.no.

Hun og venninnen Benedicte Engdahl var på Kristiansand Travpark og skulle sette vogn på den 5 år gamle Welsh Mountain ponnien, da det kom løpende en annen hest som skremte den.

Ponnien, som blir kalt Shakir av familien, løp skremt avgårde med vognen på, nedover en skogsti som leder ut til E 18. Og jentene løp alt de kunne etter langs E 18 i et fortvilet forsøk på å finne og få tak på hesten.

— Jeg ble veldig lei meg, jeg visste jo at det ville gå galt, sier Martine Ribe (12) til fvn.no.

Lagt i narkose - Det var en mann som tilslutt fikk stanset hesten og leid den til Sørlandets dyreklinikk, forteller Martine til fvn.no.

Der ble hesten lagt i narkose av dyrlegen, for så å opereres. Den må, ifølge dyrlege Bente Storvik, være på dyreklinikken i et par uker, dersom den i det hele tatt klarer å overleve.

For skadene er alvorlige og tilstanden er kritisk for ponnien.

— Det vil gå et halvt år for ponnien å bli frisk igjen, dersom den i det hele tatt overlever, sier moren til Martine til fvn.no.

Hun kan fortelle at det har vært en svært tung dag for barnene hennes og at hun har bedt dyrelegen om å gjøre alt de kan for å redde ponnien, som betyr så mye for barnene deres.