KRISTIANSAND: Det er mest den vestlige delen av verden som lider av frykten for fredag den 13. I ulike religioner og kulturer blir ofte dagen fredag og tallet 13 sett på som ulykke hver for seg. Dermed blir en kombinasjon av dette ikke akkurat sett på som positivt, melder forskning.no.

Trafikk-ulykker øker

Engelske forskere har tidligere gjort undersøkelser på om det skjer mer ulykker i trafikken fredag den 13. enn hva det gjør ellers. Forskerne samlet inn data i flere år og sammenlignet resultatene. Det viste seg da at selv om det var mindre trafikk på de engelske motorveiene på fredag den 13, hendte det flere ulykker enn fredagen før. Altså, fredag den 13. er ingen god dag for bilførere. Det er også 52 prosent større sjanse for å havne på sykehuset fredag den 13. Dødsgod middag Før du inviterer venner til middag bør du kanskje tenke over en ting i dag. Det er nemlig også blitt sagt at inviterer du 13 gjester til bords, kommer alle gjestene til å dø i løpet av et år.

Om du har 13 bokstaver i navnet mitt har du Djevelens lykke. Dette skal visstnok gjelde både snille og slemme personer, for eksempel Nelson Mandela og Jack the Ripper.

Det er også blitt spekulert i om folk har frykt for fredag den 13. på grunn av nattverden, skriver adressa.no. Jesus hadde nemlig sitt siste måltid med 13 til bords på langfredag. Han døde også på en fredag.

I følge wikipedia skal eventyret om Tornerose være påvirket av tallet 13. Den trettende fe kastet sin forbannelse over Tornerose og hun måtte sove i hundre år. — Mon tro om dette skjedde fredag den 13.?