KVINESDAL: — Dette gikk over all forventning. Å få så mange stemmer inspirerer virkelig til å stå på videre.

Det sa en ydmyk ordfører i Kvinesdal, som i går ble gjenvalgt med klar margin. Senterpartiets Sigmund Oksefjell og Kjell Ivar Larsen (Frp) fikk begge i overkant av 14 prosent av stemmene, mens Per Sverre Kvinlaug (KrF) fikk 7 prosent.

Største parti

Arbeiderpartiet fikk også flest ordinære stemmer, og sikrer seg med en oppslutning på 30,4 prosent etter gårsdagens grovtelling, ni representanter mot dagens sju i kommunestyret.

— God kommuneøkonomi, økende folketall og stor optimisme i det lokale næringslivet får ta sin del av æren for at jeg fikk fornyet tillit, sier Odd Omland.

Frp som ved forrige valg bare var noen få stemmer fra å være største parti, fikk i år 25,6 prosent av stemmene. Partiet beholder sine sju plasser i kommunestyret.

Frp-jubel

— Vi har gjort et rekordgodt valg i Kvinesdal, og er selvsagt veldig ydmyke over at hver fjerde kvindøl ga oss sin stemme. Det hadde ingen trodd for 10 år siden, sier Kjell Ivar Larsen.

Etter forrige valg inngikk Ap og Frp et valgteknisk samarbeid i Kvinesdal, som ga de to partiene henholdsvis ordføreren og varaordføreren.

Ingen av de to partitoppene ville i går si om det kan bli aktuelt å samarbeide også de fire neste årene.

Nå er imidlertid ordføreren som ble direktevalgt allerede fordelt.