KRISTIANSAND: — Dette er for galt. Vi har vært med på Terrengkarusellen siden starten for snart tjue år siden, men aldri opplevd å bli bøtelagt for feilparkering, sier Kåre Pedersen.

Han og et titalls andre mosjonister ristet oppgitt på hodet da de kom tilbake til bilene etter løpet og fant bøter i frontruten.

At parkeringsvaktene valgte å slå til mens nærmere 2000 løpere fulgte kommunens oppfordring om å komme i form, var høyst uventet.

Naboer klaget

Det var naboer i området som ringte Kristiansand parkeringselskap og klaget over mange mange feilparkeringer. Blant annet sto biler parkert både på gang- og sykkelveier og i parkering forbudt sonen like ved Presteheia skole.

Trafikkbetjent Gunhild Gjengedal sier til Fædrelandsvennen at fire p-vakter rykket ut til området da klagen kom. Opprinnelig hadde ikke p-selskapet tenkt å foreta kontroller under løpet.

— Men da vi kom fram sto feilparkerte biler i kø, og vi fikk mye å gjøre, sier Gjengedal, som i går kveld ikke hadde oversikt over hvor mange tusen kroner parkeringsselskapet håvet inn.

Ble advart

Via høytaleren fikk løperne for øvrig beskjed under løpet om at biler som sto feilparkerte i Presteheia, ville bli bøtelagt.

— Men da var det for sent likevel. Når jeg først hadde fått boten, lot jeg bilen stå og nøt vår været og den drøye fire kilometer lange terrengløypa. Bilen sto parkert i grøftekanten og var ikke til sjenanse, forteller Kåre Pedersen, som ikke vil la boten ødelegge den hyggelig opplevelsen det har vært å springe i skog og mark med små og store andre glade mosjonister.

— Et supert tiltak. Og det har aldri vært flere løpere, sier han i det han putter boten i lommen og kjører hjem.

I bilen bak satt Anne Aunevik og datteren Mari (4).

Også Aunevik fikk bot.

  • Veldig kjedelig dette. Vi ble advart midt i løpet, men når du har barn med i skogen, er det ikke lett å stikke av for å flytte bilen. Vanligvis pleier jeg å sykle. Det tror jeg at vi kommer til å gjøre neste gang, sier hun.