KRISTIANSAND: — Absolutt ikke, svarte han konsekvent på alle spørsmål om bruk av trusler, tvang og voldtekt overfor de fire kvinnene.

Ankesaken mot 51-åringen startet i Agder lagmannsrett i dag. Kristiansand tingrett dømte ham tidligere i år på alle punkter til åtte års forvaring med en minstetid på fem år. Det er en meget streng voldtektsdom.

To av kvinnene som skal ha blitt voldtatt av 51-åringen, er fra Kristiansand-distriktet, de to andre fra Farsund-området. I alle de fire tilfellene skal han ha opptrådt aggressivt og truende overfor kvinnene.

51-åringen skal ha satt en sprøyte med amfetamin i en 36 år gammel kvinne fra Kristiansand-området mot hennes vilje før han tiltvang seg sex med henne. Han skal i følge statsadvokat Stina Sveier Nielsen også ha tvunget i henne en klump amfetamin. Hun ble holdt i hans besittelse på bosted i Lillesand over flere dager. Han skal også ha truet med å ta barna hennes. Dette skal ha skjedd i Lillesand i juli 2005. Også en 45 år gammel kvinne bosatt i Kristiansand skal ha blitt utsatt for grove trusler etter at 51-åringen fikk henne til å innta amfetamin og deretter tiltvang seg sex med henne. Dette skal ha skjedd i Kristiansand i september samme år.

På nyåret skal han ha voldtatt en 47 år gammel kvinne i Farsund. De to skal ha hatt et forhold en kort periode. Det endte etter den angivelige voldtekten og truslene i januar 2006. En annen kvinne (43) fra Farsund skal også ha fått trykket en klump amfetamin ned i halsen før han voldtok henne. Kvinnen skal også ha blitt slått med en vedskie i mars 2006 etter at han holdt henne innesperret i huset hennes. Kvinnen klarte å komme seg ut av leiligheten for å gå på et legebesøk. Den tiltalte mannen skal ha gått nærmest berserk inne i leiligheten, som så ramponert ut da politiet kom til åstedet 16. mars.

Da ble 51-åringen pågrepet og har sittet i varetektsfengsel siden den gang.

Den 36 år gamle kvinnen skal forklare seg i lagmannsretten i ettermiddag.