KRISTIANSAND: — Vi har visst om dette i en ukes tid, men har ventet med å offentliggjøre noe slik at vi fikk informert de ansatte, sier daglig leder for Quart-festivalen Helge Josdal til fvn.no.

Begrunnelsen for avgangen er ifølge pressemeldingen at den avtroppende festvalsjefen ønsker nye utfordringer, og vil i fremtiden satse på å starte en ny festival.

— Vi står nå overfor en spennende utfordring med å gjøre festivalen enda bedre og nyskapende fremover. Vi har i år lagt bak oss historiens beste Quart, og ser meget optimistisk på å bygge videre på dette, sier Josdal i en pressemelding.

Styreleder Magne Aasheim Knudsen er overrasket over beslutningen

— Dette kom overraskende på oss, men styret vil først og fremst takke Toffen for innsatsen, og ikke minst det grunnlaget som er lagt for å gjøre Quartfestivalen til Norges største og beste musikkfestival, uttaler styreleder Magne Aasheim Knudsen.

Toffen Gunnufsen hadde lagt igjen mobiltelefonene sine hjemme og var ikke tilgjengelig for kommentar i kveld.

Musikksjef i P3, Håkon Moslet mener Toffens avgang kan være kritisk for festivalen.

— Toffen er jo Quartfestivalen, og den som sørger for at de gode artistene kommer til Kristiansand. Hvis han trekker seg helt ut, blir det spennende å se om de klarer å holde det samme nivået som før, sier Moslet.

Moslet får støtte av Fædrelandsvennens journalist Steinar Vindsland, som har fulgt Quartfestivalen tett helt siden starten.

— Jeg håper for guds skyld at de har tenkt på en etterfølger, en som kan videreføre det Toffen har bygd opp når det gjelder kontakter innenfor artist- og management-miljøet, sier Vindsland.

Vindsland mener Toffen har bygd opp et helt unikt kontaktnett, som er tett knyttet til mannen selv.

— Toffen har vært kjempegod på å bygge relasjoner innenfor musikkmiljøet verden rundt, mye på grunn av en genuin musikkinteresse, og i kraft av å være den joviale mannen han er, sier Vindsland.

Daglig leder Josdal er trygg på at festivalen vil klare seg bra også uten Quartenfestivalens mangeårige ansikt utad.

— Quart-festivalen er mer enn en person, og det finnes nok av dyktige folk i vår organisasjon til å kunne føre festivalen videre på en god måte, sier Josdal.

— Når det gjelde bookingbiten så har Toffen gjort en fantastisk jobb, men jeg er trygg på at det finnes andre som kan gjøre en like god jobb når det kommer til kontakten med artister og management, sier Josdal.