GRIMSTAD: Sørlandets rikeste mann, tidligere skipsreder Einar Rasmussen, har sendt et brev til Grimstad kommune med et forslag til hvordan allmennheten skal sikres ferdsel på Rasmussens hytteeiendom i Grimstad.

Rasmussen har ligget i strid med Grimstad kommune i ti år om allmennhetens rett til ferdsel på eiendommen. I siste liten før kommunen skulle vedta å gå til rettssak for å løse tvisten, sendte Rasmussens advokat et brev med løsningsforslag. — Intensjonen til kommunestyret var en minnelig løsning. Jeg mener forslaget som er kommet er reelt og relevant. Jeg foreslår derfor en utsettelse av saken til neste kommunestyre. Så kan vi få avklart noen småting, og så avslutte saken med fremleggelse her, sa Grimstad-ordfører Svein Harberg ifølge Agderposten. Ifølge avisen ønsker ikke Rasmussen rettssak.

— Vi står foran en årelang og svært belastende rettssak. Sissel og Einar Rasmussen ønsker ikke å bruke sin tid på dette. Derfor ønsker de å se på om det er mulig å finne en tilrettelagt løsning, sier advokat Ivar Sveen.

I ti år har Rasmussen og Grimstad kommune kranglet om allmennhetens rett til å gå i strandlinjen over Rasmussens hytteeiendom. Frem til nå har Rasmussen krevd at publikum går på baksiden av hytta når de skal passere eiendommen.