KRISTIANSAND: — Vi har pågrepet og siktet en person. Siktelsen går ut på uforsiktig omgang med skytevåpen, sier Odd Nordmo, sjef for politiets bydelsstasjon i Randesund, til fvn.no.

Les også: Skolebarn skutt med sofgun

Det var i halv 11-tiden torsdag formiddag at en politipatrulje lokaliserte bilen som det skal ha blitt skutt fra onsdag. Bilen sto utenfor et arbeidssted i sørlandsparken. Politiet tok da kontakt med arbeidsgiver, og gikk til pågripelse av bileieren.

— Han sitter nå i avhør, men det er for tidlig å si noe om hvorvidt han har noe med selve skytingen å gjøre, sier Nordmo.

Avhørene av den siktede mannen vil pågå utover dagen.

Politiet beslagla en pistollignende gjenstand under pågripelsen av mannen. Nordmo bekrefter at det beslaglagte våpenet er en softgun.

Nordmo roser vitnet som klarte å få notert registreringsnummeret på den aktuelle bilen, før den kjørte av gårde.

— Det gjorde vår jobb mye enklere, sier han.

Det var i går kveld at to grupper med barn ble beskutt med softgun ikke langt fra Vardåsen skole. Moren til den ene av guttene klarte å få notert registreringsnummeret på bilen før den kjørte avgårde.

Det pistollignende våpenet er en etterligning av et ekte skytevåpen. Softguns skyter små, runde plastkuler som veier 0,12 til 0,4 gram og har en diameter på seks eller åtte millimeter.

I Norge hører softgun inn under norsk våpenlov om luft- og fjærvåpen, og dømmes på lik linje ved uaktsom bruk, heter det på nettleksikonet Wikipedia.