MANDAL: Løvberg sonet en ni måneder lang dom for vinningskriminalitet da han så sitt snitt til å rømme under en handletur i Kristiansand. To dager senere, lørdag 8. juli, dukket han opp i Mandal. Siden har han vært sporløst forsvunnet.

— Jeg møtte ham i Mandal den lørdagen. Da sa han til meg at han hadde stukket av, og at han kom til å melde seg innen et par dager. Nå har jeg ikke hørt noe fra ham på snart syv uker, sier moren Wenche Løvberg til fvn.no.

Ifølge henne har sønnen aldri vært borte så lenge før uten å gi lyd fra seg.

— Han pleier alltid å ringe meg og fortelle hvor han er. Det er merkelig at han ikke har gitt livstegn fra seg.

Etterlyst internt

For politiet fortoner forsvinningen seg også mer og mer som en gåte. 28-åringen ble etterlyst internt etter rømningen, uten at det har ført til nye opplysninger. Etterforskningsleder Tor Åge Tronstad ved Mandal politistasjon ber derfor nå publikum om hjelp, ikke først og fremst for å få Løvberg tilbake i fengsel, men for å hjelpe familien.

— Vi vil gjerne ha et livstegn, enten fra venner eller noen som kjenner ham. Vi stusser over at han ikke har tatt kontakt med familien. Det ville vært naturlig, sier han.

Etter det fvn.no kjenner til skal Løvberg ha besøkt en venninne på Malmø om kvelden lørdagen han forsvant. Han gikk derfra for å treffe noen venner i sentrum, men der stopper også alle spor.

— Vi vet at han har vært i Mandal og hatt kontakt med venner, men han hadde aldri klart å holde seg skjult i Mandal helt til nå, sier Tronstad.

Løvberg tilhører rusmiljøet i byen, og betegnes som en kjenning av politiet. Nettopp derfor synes mamma Wenche Løvberg at det er underlig at sønnen ikke er kommet til rette.

— Når han har vært ute, har politiet nesten alltid tatt ham for et eller annet innen to uker, sier hun.

Kritiserer politiet

Moren frykter det verste, men håper at politiet skal klare å finne sønnen i live. Hun lurer imidlertid på hvorfor politiet ikke har gått ut med en etterlysning før.

— Til meg sier de at de har gjort alt de kan, men jeg har snakket med mange i miljøet i Mandal som politiet ikke har vært i kontakt med i det hele tatt, sier hun.

Tor Arne Løvbergs søster Maria Løvberg, som for tiden er bosatt i København, mener også politiet ikke har tatt saken på alvor tidlig nok.

— Jeg spurte en venninne hjemme i Mandal om hun hadde hørt noe på byen. Veldig mange hadde ikke hørt at han var forsvunnet. Hva slags prioriteringer politiet har vet ikke jeg. Dette er kanskje en liten sak, men for oss er det en stor sak. Det er tross alt broren min, sier hun.

Etterforskningsleder Tronstad henviser til at politiet har hatt intern etterlysning, men synes saken er vanskelig siden forsvinningen skjedde etter rømning.

— Saken i seg selv er vanskelig. Hvis du rømmer fra soning, holder du deg unna. Men vi begynner nå å bli bekymret, og derfor går vi ut med en etterlysning til publikum, sier han.