KRISTIANSAND: Seks skilsmissesaker var lagt ut med fullt navn på begge parter, samt opplysninger om hvem av dem som hadde tatt initiativ til stadfestelsen av samlivsbruddet. Det var en journalist fra Farsunds Avis som gjorde Fylkesmannen oppmerksom på glippen.

— Vi kan ikke annet enn å legge oss fullstendig flate og beklage det inntrufne, sier fylkesmann Ann-Kristin Olsen.

Det var interne postjournaler for enkeltdatoer i august som ved menneskelig svikt ble publisert på Fylkesmannens nettsider. Foruten separasjons- og skilsmissesaker, ble det også lagt ut førerkortsaker og en sak om tvangsmedisinering, samt to klagesaker til helsetilsynet, der både navn på innklaget lege og den som klaget inn saken lå offentliggjort.

Den regulære postjournalen som legges ut, inneholder ikke slike opplysninger. Det er også svært få som går inn og leser disse journalene, i hovedsak er det pressefolk. Feilen skyldes hovedsaklig at arkivpersonalet ikke hadde god nok kontroll på et nytt publiseringsverktøy for nettsidene.

— Det er like enkelt som å trykke på en knapp, så har du publisert. Vi må gå igjennom rutinene på nytt, sier arkivleder Grete Gavelstad hos Fylkesmannen i Vest-Agder.

Fylkesmann Olsen er oppriktig lei seg, og tenker spesielt på de enkeltpersonene som ble rammet av feilen.

— Det viktigste i denne saken er personvernhensynet, at vi ikke har ivaretatt deres rettigheter godt nok. At det går ut over vårt eget renommé, får vi tåle. Det mest beklagelige er enkeltpersonene som dette har gått ut over.

De som ble rammet av publiseringsfeilen er hjemmehørende i Kristiansand, men også folk fra Mandal, Vennesla, Flekkefjord, Tveit, Søgne, Finsland, Lindesnes og Lyngdal ble berørt.

På sine nettsider beklager nå Fylkesmannen det inntrufne.